maandag 14 april 2008

Zondag 13 april

Vanochtend werden wij wakker met een zingende Evelien: “It’s a beautiful day, the sun is shining”! De toon was gezet! Om 7.45 uur zaten wij als eersten aan het heerlijke ontbijt. We kregen verse jus, thee en broodjes. Nadat we allemaal weer bepakt en bezakt waren, hadden we eerst een fotosessie met een fotograaf die voor het eerst een digitale camera vasthield. Je kan begrijpen, dat werden scheve foto’s!

De bus vertrok om 9 uur richting de kasbah van Rabat. Dit is een oude stad, speciaal gebouwd voor de militairen. Vanuit hier hadden ze een goed overzicht over de zee, en mogelijke indringers. De stad wordt omringd door een grote muur. Door het straatje liepen we op een mooi uitzicht af op de Atlantische Oceaan. Weer een fotomomentje! Daarna liepen we de stadsmuur uit, en de aangrenzende Andalusische tuinen in. Dit is een ommuurde plaats waar veel sinaasappelbomen groeien, en waar vrouwen en kinderen samen komen om van de koele schaduw te genieten.









Toen werden we voor 1 uur en kwartier ‘losgelaten’ om te gaan shoppen in de Medina. Dit is het oude stadscentrum waar veel oude winkeltjes zijn. Hier worden souvenirs, kleding en specerijen verkocht.





Ondertussen stond de zon al hoog aan de hemel (zijn jullie al jaloers?). We hadden nog even tijd over, en dus hebben we alvast ons best gedaan om een kleurtje te krijgen.

Toen door naar het paleis van koning Mohammed VI. We hebben besloten dat wij dit een aardige optrekje vinden! Het paleis staat op een heel groot opgezet terrein, met sinaasappelbomen en een moskee. Voor de ingang staan altijd meerdere wachters. Dit is van oudsher een taak van de Toeareq-bevolking. Dit is een stam die afkomstig zijn uit zuid-Marokko. Hierna gingen we lekker lunchen in Rabat. We konden zelf kiezen van de menukaart, en hebben een heerlijk 3-gangen menu genoten.



Toen weer de bus in richting het Mausoleum van koning Mohammed V. Onderweg kwamen we langs een oud overblijfsel van de Romeinse overheersing, 138 jaar v. CHR. Bij het Mausoleum vertelde Mohammed (de eerste, onze reisleider;)) over de invloed die Mohammed V heeft gehad op de huidige marokkaanse cultuur. Hij heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het familierecht veranderd is, waardoor de vrouw ook meer rechten kreeg. We hebben even rondgelopen bij het monument, en daarna weer de bus in om 2,5 uur te reizen naar onze volgende bestemming. Meknes.







In het hotel in Meknes aangekomen worden de koffers heel luxe naar onze kamers gebracht.
We gingen rond een uur of 20.00 uur eten en daarna nog even Meknes verkennen.
Daarna gingen we moe, maar voldaan naar ons bed oftewel plank met dekens toe.
Benieuwd hoe we geslapen hebben? Lees morgen dan meer.

Geplaatst namens Marleen en Evelien.

1 opmerking:

Jeroen zei

Gaaf hoor! leuke foto!