zaterdag 5 april 2008

Nog een week!

Over een week gaan wij met een groep studenten en docenten van Hogeschool Domstad naar Marokko! We vertrekken zaterdag 12 april om 9.00 uur met een bus vanaf Domstad en gaan dan naar Brussel, waar vandaan ons vliegtuig naar Casablanca vertrekt. We komen om 15.30 uur aan in Casablanca, maar in Nederland is het dan 17.30 uur. We blijven in Marokko tot 23 april.

Onze reis naar Marokko is een studiereis. We gaan kennis maken met het noordelijke deel van Marokko en met het Marokkaanse onderwijs. Via deze blog kunnen jullie onze ervaringen lezen. Iedere dag schrijven twee andere mensen uit onze groep een dagverslag. En natuurlijk plaatsen we er foto's bij. Wij vinden het heel leuk als jullie erop reageren!


Globaal programma Studiereis Marokko
Dag 1 zaterdag: vlucht Brussel (14.05) – Casablanca (15.20). Met de bus naar Rabat.

Dag 2 zondag: Bezoek aan Rabat. Eind van de middag naar Meknes.

Dag 3 maandag: in de ochtend bezoek aan de opleiding van Meknes en bezoek aan stadsscholen; in de middag bezoek aan historisch Meknes.

Dag 4 dinsdag: studenten Domstad gaan mee met studenten Meknes naar hun stagescholen op het platteland in de omgeving van Meknes. Intussen hebben de docenten een bijeenkomst met de docenten uit Meknes en bereiden zij de sluiting van een nieuw convenant tussen de beide opleidingen voor.

Dag 5 woensdag: in de ochtend naar Moulay Idriss en Volubilis. Aansluitend naar Fes. Weer terug naar Meknes en in de avond sluiting van het convenant en afscheidsdiner met vertegenwoordigers van de opleiding in Meknes.

Dag 6 donderdag: Busreis naar Al-Hoceima, dwars door het Rif-gebergte. Eerste verkenning van Al-Hoceima en 's avonds bereiden de docenten het definitieve programma voor met de docenten uit Al-Hoceima.

Dag 7 vrijdag: bezoek aan stadsscholen Al-Hoceima. In de middag bezoek aan de lerarenopleiding en uitwisselingsprogramma tussen studenten Domstad en studenten Al-Hoceima. Voor docenten presentaties/workshops met docenten uit Al-Hoceima. Avondprogramma rond het thema Berbers in Marokko / de Rif (gastspreker: journaliste Sietske de Boer, die in Al-Hoceima woont).

Dag 8 zaterdag: bezoek aan plattelandsscholen in de omgeving van Al-Hoceima. Bezoek aan plattelandsmarkt. In de avond afscheidsdiner met docenten en studenten uit Al-Hoceima.

Dag 9 zondag: Busreis naar Chefchaouen in het Rifgebergte.

Dag 10 maandag: In de ochtend vertrek naar Tanger, waar voldoende tijd is om de medina te bezoeken en te genieten van het uitzicht op zee. In de avond evaluatie. Overnachting in Tanger.

Dag 11 dinsdag: ’s Ochtends voor liefhebbers mogelijkheid om een hamam in Tanger te bezoeken. Anderen kunnen nog een keer de medina in. Daarna met de bus naar de kustplaats Asilah. In de middag tijd om de historische medina te bezoeken en/of een strandwandeling te maken. ’s Avonds afscheidsdiner. Overnachting in Asilah.

Dag 12 woensdag: in de middag vertrek naar het vliegveld Tanger (15.50 uur vertrek). Aankomst Brussel 20.50 uur (vluchtnummer AT 9834). Van daar uit met de bus naar Utrecht, waar we tussen 00.00 en 01.00 uur in de nacht aankomen bij Hogeschool Domstad.


En wie zijn wij?
De studenten: Pauline van Asten, Benthe van den Berg, Manon Beuker, Lisa Gerritse, Merel Groen, Evelien Hartgers, Marleen van den Heuvel, Mariska Korssen, Marjolein Nieuwenhuizen, Tim Olthof, Winnie Smit, Renée Smits, Marion Steehouder, Theo-Henk Streng, Léonne Tuithof, Sandra Verbeek, Sjoerd Verkerk, Miranda Zielman

De docenten: Annelies Dekkers, Stijn Brouwer, Gerard Dummer, Sabine Lit, Ada Ruis, José Sagasser

En last but not least onze begeleider: Mohamed Aaliouli

1 opmerking:

Mohamed zei

Beste deelnemers,
Het verheugt me om jullie alvast te informeren dat het weer in Marokko in de komende 10 dagen zeer aangenaam is. Zaterdag is het in Casablanca en Rabat rond de 20 graden. Daarna wordt het warmer. In Meknes kan de dagtemperatuur tot 27 graden oplopen. Dus geen reden voor paraplu of laarzen.